Vad är hållbarhetsstrateg för ett kneg?

Hej Naturvän,

Det blev en fantastisk utflykt till Ramsö backar, Vaxholms unika arboretum, den 24 september. Jag tror alla som var med blev imponerade av det engagemang och kunskap som ligger bakom denna exklusiva samling av träd.

Den aviserade utflykten till Tynningö blev vi tyvärr tvungna att skjuta upp till våren. Den goda nyheten är att vi kan se fram emot att vandra i ett hav av vitsippor och att få garanterad närkontakt med skäggdoppingar.

Mötet med Vaxholms hållbarhetsstrateg Kristina Eriksson blir av som planerat den 6 november (se nedan). Passa på att ställa frågor om kommunens arbete med klimat- och miljöfrågor!

Vecka 49 tänkte vi bjuda på ekoglögg, och ett preliminärt tema är de olagliga högarna på Rindö.

Naturvänliga hälsningar

Jan Holmbäck

Naturskyddsföreningen i Vaxholm

 

Vad gör en hållbarhetsstrateg?

Måndag 6 november kl. 18.00

Vaxholms hållbarhetsstrateg Kristina Eriksson berättar om sin roll och om kommunens miljöarbete. Kristina beskriver bakgrunden till att vi gärna vill prata om hållbarhet och Agenda 2030 i Vaxholm, och hur hållbarhetsstrategin används som en kompass i kommunens verksamhetsstyrning. Vi får uppdateringar om pågående arbete med miljö- och klimatberedning, miljöbarometer och andra frågor samt beskrivning av nuläget när det gäller klimatpåverkan, energi, transporter och konsumtion. Vill du veta om den nya återvinningscentralen har haft någon effekt på hur bra vi sorterar och återvinner i Vaxholm? Det finns gott om tid för diskussion och frågor om det som du tycker är angeläget att lyfta. Vi bjuder på kaffe och tilltugg. Plats: Lilla Caféet, Hamngatan 50. Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.