Spirande skott och hyggliga hyggen

Hej Naturvän,
Nästa helg kommer vi att ha två aktiviteter. Välj en eller kom på båda!
Vår klassiker Plantbytardagen sker i år på Vaxholms stadsbibliotek på lördag mellan 10 och 13. I bibliotekets utställningsfönster kommer det också att finnas information om vår kampanj Operation Rädda Bina denna vecka och nästa. Det finns också material att hämta från Naturskyddsföreningens hemsida, t ex om hur man bygger vildbihotell.
Söndag 8 maj, är det Gröna kilarnas dag en annan klassiker som brukar genomföras som en långvandring på Bogesundslandet eller i annan närliggande kil. I år kommer vi dock arrangera en något annorlunda aktivitet. Vi kommer att genomföra kortare vandringar på två olika områden där Fastighetsverket har gjort försök med hyggesfria avverkningar på Bogesundslandet. Läs mer nedan.
Det är valår och vi kommer att skicka ut vår enkät till Vaxholms politiker i dagarna. Om du är medlem i något parti får du gärna försöka påverka den som svarar på frågorna att svara rätt.

Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm
,
Plantbytardag
Lördag 7 maj kl. 10 – 13
Om du har trädgård, kolonilott eller balkong kanske du på vår­vintern fyller fönsterbrädorna med plantor av grönsaker och blom­mor. Men det blir ofta för mycket av en sort och för lite av en annan. Nu kan du byta det du har över­skott av till sådant du har brist på, eller kanske till något helt nytt. Märk krukan med växtens namn och gärna ditt eget! Har du inget att bidra med kan du ändå få ta del av överflödet, det blir alltid plantor över. Samarrangemang med Vaxholms stadsbibliotek som också är plats för arrangemanget. Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Gröna kilarnas dag: Hyggesfria avverkningar på Bogesundslandet
Söndag 8 maj kl 10 – 13
Vi besöker två områden på vilka Fastighetsverket gjort försök med hyggesfri avverkning. Den första med så kallad skärm ligger vid
Karlsuddsvikens båtklubb (Stensund) och den andra med luckhuggning vid ”mastparkeringen” nära Ladvik. Samling vid Circle K för samåkning. Ta gärna med fika. Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.