En titt på titor i Tattby

Hej Naturvän,
Den 28 augusti firade vi kretsens 21-årsjubileum. Vädret var så där och skrämde kanske iväg en del av våra medlemmar och påhejare (fast jag trodde de flesta var rätt vädertåliga). Hur som helst hade vi det trevligt under Chris Druids växtvandring i parken, den av herrskapet Bäckström anordnade tipspromenaden samt Lasse Zackrissons sommardoftande dragspelstoner. Vi fick också lite förplägnad så att humöret hölls på topp. Etienne Edbergs bilder från firandet kan du hitta i Facebook-gruppen Vaxholms naturforum.
När nu pandemirestriktionerna är på väg att lätta tycker vi att det är dags att våga sig iväg utanför kommunens gränser och har därför planerat en utflykt till Tattby naturreservat i Nacka. Se mer nedan.
Vi planerar en svamputflykt (inom Vaxholms gränser), men datum är ännu inte bestämt.
Vi har nu också börjat genomföra våra styrelsemöten i fysisk lokal, nämligen Hamngatan 50, och nästa möte äger rum på tisdag 21/9 kl. 18.30. Styrelsemötena är öppna, så alla medlemmar är välkomna (men meddela gärna i förväg att du tänker komma). Det är alltid givande att få in synpunkter på vilka aktiviteter vi anordnar och vilka frågor vi driver eller borde driva.

Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm

Naturvandring i Tattby naturreservat
Söndag 26 september kl 12.15
Det finns mycket spännande natur även utanför Vaxholms gränser, så vi ger oss i väg på en utflykt till Tattby naturreservat i Nacka för en vandring på ca 2 timmar. Ronny Fors som är ordförande i Nackakretsen guidar oss genom en omväxlande natur med gammal skog, sjöar och dramatisk topografi. Vi kommer att kunna studera signalarter som tallticka och olika lavar, samt många av skogens fåglar.
Samling vid Erstaviksbadets parkering. Vi organiserar samåkning för de som är bekväma med det, men om du åker kollektivt går lämplig buss 670 från Söderhamnsplan kl 10:20. Åk via Tekniska högskolan till Slussen där ersättningsbuss 25b går 11:33, i Henriksdal byt till Saltsjöbanan, i Igelboda byt till Saltsjöbanan mot Solsidan och stig av vid Erstaviksbadets hållplats 12:08. Från hållplatsen tar du gångvägen mot badet. Korsa vägen mot Solsidan och fortsätt 200 m till parkeringen. Ta med matsäck eller fika.
För samåkning från Vaxholm samlas vi 11.00 vid Circle K. Anmäl dig både som förare och passagerare till Jan Holmbäck 070-7192200. Övrig info Ann-Charlott Redman 08-54175009 (säkrast efter 20).

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.