Aliens i vår natur!

Hej Naturvän,
vid Engarns busshållplats finns en sandstensgång som geologer från Naturhistoriska riksmuseet intresserat sig för, eftersom förekomsten av sådana är ovanlig Stockholmstrakten. Vår vandring på söndag inleds med en titt på denna märkvärdighet och en redogörelse från två av geologerna hur sandstensgången uppkommit och vad som gör den speciell. Därefter vidtar en vandring på temat invasiva främmande arter. Vi kommer att skåda parkslide, blomsterlupin, kanadensiskt gullris, vresros samt troligen jätteloka och jättebalsamin. Andra arter som kan klassas som invasiva är ryssgubbe och uppländsk vallört. Även spansk skogssnigel lär vi stöta på. Se tider m m nedan.

Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm

Promenad bland invasiva främmande arter och en geologisk märkvärdighet 
Söndag 13 juni kl 10.00 – 12.00
Som en uppföljning av vinterns föredrag med Isabelle Eriksson gör vi en vandring på ca 3 km med henne mellan Engarn och Löjvik för att titta på invasiva främmande arter. Vi tänkte först passa på att kika på en föga känd geologisk märkvärdighet vid busshållplatsen i Engarn. Berättar om denna gör geologerna Stefan Hagenfeldt. och Jonas Hagström från Naturhistoriska riksmuseet. Samling vid Engarns norra busshållplats. Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00.

21-årsjubileum
Lördag 28 augusti kl 11.00 – ca 13.00 (preliminärt)
Växtvandring, tipspromenad och lite underhållning planeras. Mer information kommer när det närmar sig.
Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.