Ut i skogen, åtta och åtta!

Hej Naturvän,
På söndag sätter vi igång årets uteaktiviteter med en skogsvandring på Bogesundslandet. Jag upptäckte idag att texten i aktivitetskalendern, och därmed på hemsidan, inte var uppdaterad, så informationen där var väldigt preliminär. Den är nu uppdaterad med samma information som nedan.
23 mars genomförde vi kretsstämman och den resulterade i två nya styrelseledamöter: Etienne Edberg och Henrik Svedäng. Dessutom en ny valberedare, nämligen Lasse Arb Zackrisson.
Den 3 maj går tiden ut för att lämna synpunkter på strandskyddsutredningen. Eftersom den innehåller förslag till kraftiga försämringar av strandskyddet är det viktigt att så många som möjligt lämnar in så bra svar som möjligt. Om du vill bidra till att värna våra stränder skriver du antingen ett eget svar (instruktioner här), eller skickar synpunkter till mig på jan.holmback@sumit.se.
Vaxholms nya översiktsplan är också på remiss, men där har vi hela maj på oss att svara. Jag tar gärna emot synpunkter även på den inför sammanställandet av Naturskyddsföreningens remissvar.

Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm

Planerade aktiviteter under våren

Skogsvandring
Söndag 18 april 11.00
Coronasäker vandring (knappt 5 km) i området kring Träsksjön och Stortallen. Ta gärna  med en kikare om du vill spana efter bäver, samt matsäck. Samling vid Träsksjöns parkering för vandring i grupper om åtta personer. Info: Jörgen Bäckström 070-7432225.

Plantbytardag vid Rindö redutt med Naturfalken
Lördag 2 maj kl 10-13
Om du har trädgård, kolonilott eller balkong kanske du på vår­vintern fyller fönsterbrädorna med plantor av grönsaker och blom­mor. Men det blir ofta för mycket av en sort och för lite av en annan. Nu kan du byta det du har över­skott av till sådant du har brist på, eller kanske till något helt nytt. Märk krukan med växtens namn och ditt eget! Har du inget att bidra med kan du ändå få ta del av överflödet, det blir alltid plantor över. Vi tänker fördela plantorna på flera bord och räknar med att kunna hålla ordentliga avstånd från varandra, men för den som vill minimera riskerna tänker vi också ordna så att du kan lämna plantor i förväg och hämta efteråt.  Kontakta mig om du har sådana önskemål.
Dessutom: Lär dig mer om arter och sätt dina naturkunskaper på prov. Naturfalken är som ett simborgarmärke för artkunskap för alla åldrar. Öka dina kunskaper om naturen på ett kul sätt!  Plats: Stora grusplanen vid Rindö redutt. Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Gröna kilarnas dag
En söndag i mitten-slutet av maj
Vi hoppas kunna genomföra den traditionsenliga långvandringen på Gröna kilarnas dag i Bogesunds- eller Angarnkilen. Mer detaljer kommer längre fram under våren. Håll alltså utkik efter uppdateringar i vårt nyhetsbrev och på hemsidan!  Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

21-årsjubileum
Söndag 13 juni kl. 13-16 (preliminärt)
Växtvandring, tipspromenad och lite underhållning planeras. Mer information kommer när det närmar sig.
Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.