Allt om kretsstämman

Hej Naturvän,
Imorgon tisdag 23/3 kl 18.00 är det alltså dags för årets kretsstämma, som för första gången genomförs digitalt.
För att det ska fungera så smidigt som möjligt är det bra om du är någorlunda hemmastadd i Zoom, samt medveten om hur mötet kommer att gå till. Länkar till stämmohandlingarna hittar du längre ner i detta meddelande.
– En liten grundläggande guide till Zoom hittar du här.
– Inställningar görs med hjälp av menyraden längst ner. Den dyker upp så fort du rör pekaren över Zoom-fönstret.
– Deltagarlista: Klicka på Participants, så ser du vilka som deltar i mötet.
– Se till att du visas med ditt fullständiga namn. Du kan ändra namnet genom att hålla pekaren över ditt namn i Participants-listan, klicka på More och sedan Rename.
– Ha gärna kameran på. Den sätts igång (och stängs av) genom att klicka på kamerasymbolen.
– Mikrofonen (längst till vänster) får du däremot gärna ha avstängd, utom när du har ordet förstås. Du kan sätta på den tillfälligt genom att hålla ner mellanstegstangenten. Om störande ljud förekommer kan det hända att mötesledaren stänger av alla mikrofoner.
– Begär ordet genom att klicka på “Raise hand”, du finner knappen antingen på fliken “Participants” eller på fliken “Reactions” beroende av vilken zoom-version just du har. Glöm inte att sätta på mikrofonen när du sen ska prata.
– För yrkanden, ordningsfrågor eller reservationer kan du använda Chat. Klicka på symbolen och skriv ditt meddelande längs ner i högra delen av Zoom-fönstret.
– Röstning sker genom omvänd acklamation vilket innebär att mötesordföranden kommer säga “mötet föreslår att XX väljs som ledamot, någon där emot”. Du bifaller genom att vara tyst. Är du emot skriver du ditt namn i chatten.
– Kontakta mig om du har problem att ansluta, eller andra tekniska problem på 070-7192200.

Styrelsen föreslår Agnes Söderquist från Studiefrämjandet som mötesordförande under stämman.
Länkar till handlingar som kommer att behandlas på stämman:
– Dagordning
– Verksamhetsberättelse
– Årsbokslut
– Revisionsberättelse
– Verksamhetsplan
– Valberedningens förslag

Slutligen, det viktigaste av allt: Länken till stämman. .

Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm

Planerade aktiviteter under våren

Skogsvandring
Söndag 18 april 11.00
Coronasäker vandring (knappt 5 km) i området kring Träsksjön och Stortallen. Ta gärna  med en kikare om du vill spana efter bäver, samt matsäck. Samling vid Träsksjöns parkering. Info: Jörgen Bäckström 070-7432225.

Plantbytardag vid Rindö redutt med Naturfalken
Lördag 2 maj kl 10-13
Om du har trädgård, kolonilott eller balkong kanske du på vår­vintern fyller fönsterbrädorna med plantor av grönsaker och blom­mor. Men det blir ofta för mycket av en sort och för lite av en annan. Nu kan du byta det du har över­skott av till sådant du har brist på, eller kanske till något helt nytt. Märk krukan med växtens namn och ditt eget! Har du inget att bidra med kan du ändå få ta del av överflödet, det blir alltid plantor över. Vi tänker fördela plantorna på flera bord och räknar med att kunna hålla ordentliga avstånd från varandra, men för den som vill minimera riskerna tänker vi också ordna så att du kan lämna plantor i förväg och hämta efteråt.  Kontakta mig om du har sådana önskemål.
Dessutom: Lär dig mer om arter och sätt dina naturkunskaper på prov. Naturfalken är som ett simborgarmärke för artkunskap för alla åldrar. Öka dina kunskaper om naturen på ett kul sätt!  Plats: Stora grusplanen vid Rindö redutt. Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Gröna kilarnas dag
En söndag i mitten-slutet av maj
Vi hoppas kunna genomföra den traditionsenliga långvandringen på Gröna kilarnas dag i Bogesunds- eller Angarnkilen. Mer detaljer kommer längre fram under våren. Håll alltså utkik efter uppdateringar i vårt nyhetsbrev och på hemsidan!  Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

21-årsjubileum
Söndag 13 juni kl. 13-16 (preliminärt)
Växtvandring, tipspromenad och lite underhållning planeras. Mer information kommer när det närmar sig.
Info: Jan Holmbäck 070-719 22 00

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.