Fridays for future och fotvandring i det fria

Hej Naturvän
Förra fredagen genomförde några av oss en halvspontan manifestation för klimatet utanför kommunhuset, för att på vårt sätt bidra till den globala aktionsdag som Fridays for Future hade utlyst. Kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand dök upp och deltog i diskussionerna. Vi lyckades också locka en skolklass (den egentliga målgruppen) att delta i manifestationen. Både skolklassen och Malin kan du se i denna lilla film.
På söndag blir det vandring på Bogesundslandet (se nedan). Med lite tur blir det både bäver och svamp. Tyvärr kan vi inte arrangera samåkning på grund av coronan.
Som jag tidigare nämnt planerar vi att genomföra den aktivitet om invasiva arter som vi var tvungna att ställa in i våras. Vi kommer också att genomföra en aktivitet om strandskyddet (se förresten insändare i ett par av lokaltidningarna den här veckan). Detaljerna för dessa två aktiviteter är dock inte klara, så jag får återkomma om dem.
Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm

Vandring vid Träsksjön
4 oktober kl 11.00
Vandring i området runt Träsksjön och Stortallen (som numer är en ruin). Ta gärna  med en kikare om du vill spana efter bäver, samt matsäck. Det kan också finnas chans att få med lite i din svampkorg om du tar med en sådan. Samling vid Träsksjöns parkering för vandring ca 4 km. Info: Jörgen Bäckström 070-7432225.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.