Påminnelse om plantbytardag

Hej Naturvän,
Här kommer en påminnelse om plantbytardagen på lördag, samt lite information om kommande aktiviteter. Mer detaljer kommer i ett extra nyhetsbrev inom ett par veckor.

Naturvänliga hälsningar
Jan Holmbäck
Naturskyddsföreningen i Vaxholm

Plantbytardag
Lördag 4 maj kl. 11.00 – 13.00
Om du har trädgård, kolonilott eller balkong kanske du på vårvintern fyller fönsterbrädorna med plantor av grönsaker och blommor. Men det blir ofta för mycket av en sort och för lite av en annan. Nu kan du byta det du har överskott av till sådant du har brist på, eller kanske till något helt nytt. Märk krukan med växtens namn och gärna ditt eget! Har du inget att bidra med kan du ändå få ta del av överflödet, det blir alltid plantor över. Samarrangemang med Vaxholms stadsbibliotek som också är plats för aktiviteten. Info: Marianne Hauge Granqvist 076-1029323

Vandring på Tynningö – en länk mellan två Gröna kilar
Söndag 19 maj, 10-tiden
Bland annat passerar vi den stora skäggdoppingkolonin, Maren och det fina skogsområdet på centrala Tynningö. Detaljerade info om tider kommer senare.

Utställning fågelholkar
Mån 20 maj och två veckor framåt:  . 2:a omgången av tävlingen om bästa fågelholkar med resten av barnen i årskurs 6. På biblioteket

Kungsängsliljorna på Rindö
Lördag eller söndag 25-26 maj.
Preliminärt, eventuellt lör 1 juni. Det har kommit förfrågan om vandringen till kungsängsliljorna kan upprepas. Återkommer med närmare information om dag och tider, bl.a. beroende på hur blomningen utvecklas.

Hemmesta sjöäng.
Söndag 2 juni.
Restaurerad fågelrik våtmark vid Hemmesta på Värmdö. Det finns ett fågeltorn med utsikt över sjön och picknickbord. En lättgången stig går runt sjön. Stora delar av strandängarna hålls öppna med bete av vattenbufflar, bara dem kan vara värda besöket. Närmare detaljer om tider m.m. kommer senare.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.